Skip to content

Proteze gratuite pentru tinerii cu amputatii ale membrelor superioare sau inferioare

Scris de yoli

4603_86758047101_51878507101_2289052_2132455_n[1]

“Buna ziua.
Pentru tinerii cu amputatii ale membrelor superioare sau inferioare exista acum o speranta: O asociatie din Italia (Auci) ofera gratuit proteze.

Ma numesc Dedulescu Cristian si locuiesc in Bucuresti. In anul 2007, am fost victima unui accident rutier, in urma caruia am ramas cu un hadicap.

Cunoscand durerea si nevoile, celor care au suferit amputarea unuia sau mai multor membre, aduc la cunostinta tuturor tinerilor, ca exista un proiect numit ” Baieti pe picioare” sponsorizat de Asociatia Auci din Italia.

Beneficiarii sunt baietii cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani. Tot aceasta Asociatie Auci din Italia suporta cheltuielile incluzand: plata integrala a protezei (protezelor) transportul cu avionul in Italia si apoi in Romania, cazare si masa pe timpul tratamentului . Pacientul nu va plati nimic.

Daca aveti cunostinta de astfel de cazuri, va rog sa ma contactati pentru ca impreuna sa putem ajuta baietii care nu se pot deplasa fara proteza.
Va multumesc

Contact: Dedulescu Cristian- deducrysty@yahoo.com

00.40.762.300.688
00.40.21.451.18.47

http://asociatia-auci.blogspot.com/

Proiectul “Baieti pe picioare” este structurat in urmatoarele faze:

Faza1: Semnalarea cazurilor de catre colaboratori locali AUCI si culegerea datelor,care prevad fisa anamnestica si documetare fotografi.

Faza2: Transmiterea fisei de mai sus si evoluarea acesteia de catre staff-ul tehnic,condus de catre dr Massimo Liberatori si dr Franco Loreto Male.

Faza3: Comfirmarea aptituduni tehnice a cazului si monitorajul pacientului(diverse evaluari in serie,de catre colaboratori locali;contract telefonic direct si continu intre dr Massimo liberatori si pr Ilie Ursachi si pacient)pentru o perioada de cel putin sase luni.Aceasta observatie urmareste stabilirea motivului real al subiectului privind proteza si disponibilitatea sa de a se dedica indicatiilor clinice si parcursului riabilitativ.

Faza4: Transportarea pacientului in Italia pentru tratamentul protezic si de reabilitate.
Constructia protezei si programul educativ-reabilitativ al folosirii protezei sunt efectuate de Centrul de Proteze INAIL.

Faza5: Monitorajul,urmare punerii protezei,se va face pe o perioada nu mai mica de patru ani,considerand ca perioada de valabilitate a unei proteze este estimata de la doi la patru ani.

Faza6: Proiectul prevede,acolo unde este posibil,o reinserire al pacientului in universul muncii luand in considerare si o eventuala colaborare cu societati locale.

Obiectiv general: Inbunatatirea conditiilor de viata ale persoanelor cu handicap din Romania promavand dreptul persoanei la integritate fizica.

Obiective specifice: Rezolvarea situatiei fizice a persoanei amputate care se afla la baza gravei situatii precare sociale.Inbunatatirea conditiilor de sanatate psihologica ale persoanelor cu handicap.”

Comentarii

Spuneti-ne parerea dumneavoastra.

 1. elena marin says: 17 February 2012

  de ce numai ptr baieti se fac proteze si eu a-si vrea sa-mi fac o proteza ptr femei nu se pot face?

 2. cristian says: 5 August 2012

  Vreau sa va aduc la cunostinta ca exista in Romania de peste 6 ani proiectul ” TINERI PE PICIOARE” care se adreseaza baietilor cu varste cuprinse intre 20-40 de ani, dezavantajati din punct de vedere social si economic, care in urma unui eveniment traumatic au suferit amputarea unuia sau a mai multor membre, pot beneficia de o protezã(proteze) IN MOD GRATUIT.
  Mentionez ca printre aceste cazuri se pot afla si baetii care in lipsa banilor sau a neajunsurilor de zi cu zi au fost nevoiti sa mearga la CERSIT pentru ar avea o viata mai usoara. Stim cu toti ca in Romania o persoana cu handicap este foarte greu acceptata in societate si mai ales de angajatori.
  Asociatia Auci prin proiectul “TINERI PE PICIOARE” vrea sa ajute acesti baieti neajutorati si amarati sa poata obtina proteza sau protezele de care au mare nevoie pentru a fi mai independeti.
  Proiectul “TINERI PE PICIOARE” are scopul de a-i ajuta pe tinerii români lipsiţi de membre, de a efectua demersurile şi procedurile medicale necesare pentru obţinerea protezelor de înaltă calitate estetică şi funcţională.
  O proteză costă foarte mult pentru că este ca o maşină.Asociatia AUCI ofera proteze GRATUIT fiabile pentru că băieţii sunt tineri, iar acestea trebuie să-i ţină o viaţă, Proiectul “TINERI PE PICIOARE” a luat nastere in iunie 2005 si de atunci de la un an la altul au fost ajutati din ce in ce mai multi baieti romani cu amputatii.
  Asociatia Auci este deja in colaborare cu :Facultatea de Bioinginerie Medicală (IASI),Fundatia Solidaritate si Speranta (IASI),Asociatia Handicapatilor Fizic Satu Mare (AHFSM) Satu Mare,Asociatia “Il giocattolo per la Romania” Parma/Anina.

  Pentru mai multe detalii:
  Dedulescu Cristian
  Mobil: 0762.300.688
  Fix: 021.451.18.47
  E-mail: deducrysty@yahoo.com
  http://www.tineri-pe-picioare.ro

Adauga un comentariu

Completati formularul.